Серия от силни експлозии са чути в Одеса. Руски въздушни атаки

...
Серия от силни експлозии са чути в Одеса. Руски въздушни атаки
Коментари Харесай

Експлозии в Одеса, ракети удариха Източна Украйна

Серия от мощни детонации са чути в Одеса . Руски въздушни офанзиви нанесоха вреди на селскостопански предприятия и унищожиха няколко индустриални здания в града през нощта, оповестиха украинските сили в неделя, представени от Ройтерс.

Русия изстреля 16 дрона и седем ракети , оповестиха военновъздушните сили на Украйна в приложението за известия Telegram. Над Одеска област са унищожени 14 дрона.

Не излиза наяве какво се е случило с двата дрона, които не са били унищожени, нито дали ракетите са улучили задачите си. Военновъздушните сили оповестиха, че ракетите са били ориентирани към Харковска, Донецка и Черниговска област на Украйна.

Южното командване на Въоръжените сили на Украйна, чиято територия включва Одеса, заяви, че две селскостопански предприятия са били развалени в Одеска област.

" За страдание, не беше допустимо да избегнем удара ", сподели командването в Telegram.

" Там избухнаха пожари, унищожени бяха индустриални здания. Пожарите бяха потушени навреме. Няма потърпевши хора. "

Засега не е ясно дали вредите са породени от падащи парчета от дронове или дронове, които не са били свалени.

През последната седмица всяка нощ градът е подложен на масирани удари с дронове . Военни специалисти спекулират, че след президентските избори Путин може да заповяда и сухоземна офанзива, с цел да откъсне достъпа на Украйна до Черно море. 
 Най-малко 19 души са починали и над 73 са ранени при ракетните удари в Одеса Обновена
Най-малко 19 души са починали и над 73 са ранени при ракетните удари в Одеса

След първия удар е последвал втори на същото място, който е умъртвил спасители

Одеса, където се намира черноморската пристанищна инфраструктура на Украйна, от дълго време е цел на съветски офанзиви, изключително откакто, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации, която разреши безвредно прекосяване на украински зърнени колета.

През последните седмици Москва ускори офанзивите си.  В същото време Украйна страда от неналичието на Противовъздушна отбрана боеприпаси.

В Одеса живее компактна българска общественост със свои просветителни и културни институции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР